Jump to content

1 Screenshot

About This File

Here is an AML file for reviving your ATV495 Pro, 

Things you must know before applying this file to your ATV495 Pro, 

1. This file is created only for ATV495 Pro  and NOT for Models ( ATV495 / ATV495 Pro HDR / ATV495 X / ATV1900AC / ATV1900 Pro )

( you are responsible for any damages to any of your boxes )

- Only File for ATV495 Pro ** No more Development **
 

NOTE: Processing this Firmware upgrade will wipe all your Data 

How to process the steps:

1. Download the zip file
2. Unzip 
3. Install USB Burning Software on your Windows PC.
4. Click on file / 
Capture1.JPG.ffef47df4c3610e2a474bbdb506a0759.JPG
5. import Image  and find your IMG file 
Capture2.JPG.d0c391ff2ed72b9631d2435ff1d8734f.JPG
And click on Open
Capture3.JPG.120c928313e4b0792a4d1dc6ca86b3da.JPG

5. Hook it up the USB male to male wire to your Computer

Capture51.JPG.d101f75cf8e0ee3074d1d93ea5a03d2e.JPG
6. hold the power for 5 seconds to place  your ATV495 Pro to recovery mode
Capture6.JPG.fd434259ba1790f1822b74ab87b3c84c.JPG

Then Hookup the other side of the USB wire to your ATV495 Pro

** Reminder ** (( to hookup the USB wire to 2nd USB connection ))

Capture5.JPG.35a46d933fca4a7a5518367a9c1d4a4a.JPG

7. Inside USB Buner application  click on Start

Capture4.JPG.7d18b9851c526dc20fc9a2b4f117f8e3.JPG

It should change to 

Capture7.JPG.133e797003659e343db6449121a8977a.JPG

8. Now let the file load till it is 100%  (( sometimes it will take up to 6 minutes for the file to be loaded )) 

Capture8.JPG.b0689bb4734ba9ea7fb41e7fa5aac81f.JPG

 

then you can hookup the USB from the box and hook it up to your TV via HDMI and Power and let it go through the first installation of preloaded apps. 

 

 

 

please provide any feedback you may have, in the discussion area.




User Feedback

Recommended Comments

Thanks for trying folks, but it did not work for me (possibly a regional thing and our local support are useless).

USBBT burned the image, but my unit just hangs at the Lollipop screen when powered on and connected to monitor.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 hour ago, Stickler said:

Thanks for trying folks, but it did not work for me (possibly a regional thing and our local support are useless).

USBBT burned the image, but my unit just hangs at the Lollipop screen when powered on and connected to monitor.

Leave it for good 10 minutes.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
19 minutes ago, bindaredondat said:

Leave it for good 10 minutes.

Left it for a solid 30, but it hung. Not being one to give up too easily, I successfully burned the image to the unit a 2nd time using USBbt, powered down, connected to monitor and powered it on again. This time took a few minutes, and the initial configuration functions appeared.

Successfully configured to initial settings.

So thanks to the Canadian support folk for the effort they took to assist. It is appreciated. Our local guys and the folks at HO in China could learn a thing or two.

Still annoyed that an update to 7.1 cannot be applied (as there are numerous apps that rely on 6 and above to function), but this unit will serve well as a back-up in the event the more recent competitors unit gives any hassles that I will be purchasing.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
9 minutes ago, Stickler said:

Left it for a solid 30, but it hung. Not being one to give up too easily, I successfully burned the image to the unit a 2nd time using USBbt, powered down, connected to monitor and powered it on again. This time took a few minutes, and the initial configuration functions appeared.

Successfully configured to initial settings.

So thanks to the Canadian support folk for the effort they took to assist. It is appreciated. Our local guys and the folks at HO in China could learn a thing or two.

Still annoyed that an update to 7.1 cannot be applied (as there are numerous apps that rely on 6 and above to function), but this unit will serve well as a back-up in the event the more recent competitors unit gives any hassles that I will be purchasing.

that sounds really good, now for OS 7.1, delete files you have and redownload the full file, and unzip and load the file back to SD card and try again.  Do not load to USB.

update me here, please.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
19 minutes ago, bindaredondat said:

that sounds really good, now for OS 7.1, delete files you have and redownload the full file, and unzip and load the file back to SD card and try again.  Do not load to USB.

update me here, please.

Right, downloaded the 7.1 files again, reformatted the SD Card to FAT32, copied files to root and followed the update procedure as outlined to the letter. Status bar with oscillating multi-coloured rings appeared, ran through installation phase to Erase and screen went black. Unplugged HDMI and re-inserted without disconnecting power at any point and VOILA! We have 7.1 installed :-)

Thank you ever so kindly. Always a pleasure to eat humble pie when my views are changed by solid support.

  • Thanks 1

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
39 minutes ago, Stickler said:

Right, downloaded the 7.1 files again, reformatted the SD Card to FAT32, copied files to root and followed the update procedure as outlined to the letter. Status bar with oscillating multi-coloured rings appeared, ran through installation phase to Erase and screen went black. Unplugged HDMI and re-inserted without disconnecting power at any point and VOILA! We have 7.1 installed :-)

Thank you ever so kindly. Always a pleasure to eat humble pie when my views are changed by solid support.

It has to work 👍 🥇

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
On 5/16/2019 at 2:50 PM, Pooven said:

Hi, I have the 7,1,2 version- can I go back to the 5,1, versions using this fix?

Yes you can.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi There,

Thanks for this fix. Just a question: to put it in Recovery mode (point 6) , does the ATV need to be plugged in to power? From the pic in step 7 it looks like it is not plugged into power?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hey guys

So I tried to upgrade my atv495pro from 5.1 to 7.1 recently with disastrous results! My device now will not reboot! It has power put displays black screen. 

I have followed the above process point to the point with no success!

Any help will be appreciated. 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Despite what the instructions say, I had to use the "front" USB port closest to the SD card slot. Also, I didn't have to hold down the power button. The 495PRO was immediately recognized by USB Burning Tool when the USB was plugged in.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

I thought I bricked my ATV495 . I ended up with a solid orange light. Nothing worked

Without thinking I plugged my USB adapter containing micro sd  Android 7.1 into a USB slot instead of the Micro Usb Slot.

I ended up with a solid orange light. Nothing worked

I followed all the steps above.

I had a similar experience to user QVortex , the USB port closest to the SD card slot recognized my device instantly and started initializing. (Windows 10 - 1903)

Holding the power button never worked for me.

Then the device got stuck with error [0x10303004]Romcode/Switch status/Identify/Error result - It was stuck at 4%

Did a Google search for the error.

https://forum.freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s905x/624264-usb-burning-tool-error-restore-firmware/page2

05-22-2019, 02:57
Originally posted by daf52 View Post
Flashed with USB Burning Tool v2.1.6. Always stuck at 4%, changed the temp to 10/80 got stuck at 98% then changed the temp setting to 0/90 and SUCCESS 100%
This is too crazy..after changing temperature setting it worked for me too! Whats this?!?!?!!?

I then changed the temperature setting range on the USB Burning Tool software - View / Temperature Settings - From Range between 0 to 90

Then it worked. Burning completed successfully . I got my device back to 5.1.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...