vova_y

Kodi 17.1 audio passthrough issue

41 posts in this topic

52 minutes ago, hazelbag said:

Okay, will give it a go. Will all my stuff on kodi transfer to it and will the look be the same as kodi?

It wont automatically transfer it.

If you have a way you use now to transfer stuff onto KODI, the same steps will work on SPMC

Share this post


Link to post
Share on other sites

No I had to add everything manually. One more thing, is it possible to adopt a SD card for internal use? I have a Samsung Class 10 64GB SD card that I want to use on the box

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

I tried SPMC. Set up the audio settings to allow passthrough, AC3 and DTS capable receiver.

Digital sounds on ANdroid setup set to AUto - PCM

The file plays the DTS soundtrack, but sounds cutout every 5 seconds or so.

Changed the Android sounds to HDMI. File plays the DTS soundtrack but again sounds cutout every 5 seconds or so.

Disabled DTS capable reciever - Lost the DTS soundtrack. But at least the sound didn't cutout. ALso receiver defaulted to 2 channel when selecting straight audio.

SO essentially, Kodi works better for me to get the DTS / DOlby sound but i then have to live with rebooting the box after watching a DTS / Dolby movie in order to get sounds back on AAC / 2 Channel soundtracks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Bucks_Fizz said:

HI,

I tried SPMC. Set up the audio settings to allow passthrough, AC3 and DTS capable receiver.

Digital sounds on ANdroid setup set to AUto - PCM

The file plays the DTS soundtrack, but sounds cutout every 5 seconds or so.

Changed the Android sounds to HDMI. File plays the DTS soundtrack but again sounds cutout every 5 seconds or so.

Disabled DTS capable reciever - Lost the DTS soundtrack. But at least the sound didn't cutout. ALso receiver defaulted to 2 channel when selecting straight audio.

SO essentially, Kodi works better for me to get the DTS / DOlby sound but i then have to live with rebooting the box after watching a DTS / Dolby movie in order to get sounds back on AAC / 2 Channel soundtracks.

 

Ok thanks for the feedback

Were still looking at why there is an issue, which can only be fixed with a reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Justin,  Appreciate the effort. Let's hold thumbs a solution can be found

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

Checking in to see if any progress has been made on this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For what it's worth, I'm having similar DTS related problems as Bucks_Fizz.

As he mentioned, SPMC is not a solution because the sound stutters every few seconds.

Fortunately, Kodi Krypton 17.1 works great but it requires a series of (somewhat annoying) steps:

Like Bucks_Fizz,  my audio settings enable passthrough, AC3, and DTS. With the # channels at 2.0, I start the movie. The audio won't play and the video stutters. While the movie is left playing, I go to System Settings/Audio and change the # channels from 2.0 to something else (e.g. 2.1) then back to 2.0. Then I exit the settings so I'm back to the playing movie. I hit 0 (zero) three or 4 times, then Play so the movie restarts from the beginning. At that point, the video and surround sound are perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, QVortex said:

For what it's worth, I'm having similar DTS related problems as Bucks_Fizz.

As he mentioned, SPMC is not a solution because the sound stutters every few seconds.

Fortunately, Kodi Krypton 17.1 works great but it requires a series of (somewhat annoying) steps:

Like Bucks_Fizz,  my audio settings enable passthrough, AC3, and DTS. With the # channels at 2.0, I start the movie. The audio won't play and the video stutters. While the movie is left playing, I go to System Settings/Audio and change the # channels from 2.0 to something else (e.g. 2.1) then back to 2.0. Then I exit the settings so I'm back to the playing movie. I hit 0 (zero) three or 4 times, then Play so the movie restarts from the beginning. At that point, the video and surround sound are perfect.

Hi "Q"

Sort of defeats the object of having a "one box to rule them all" hehe.

I just wish we could get a resolution to the problem. My biggest fear is when Kodi 18 is released the issue just grows - Because to date, the question of IEC firmware has never been answered

Share this post


Link to post
Share on other sites

The POINT is this - we bought a media player/streamer, it didn't cost $4.99, so then we should not be the ones figuring out - or trying - how to get it to play 2.1, 5.1, and 7.1. The MyGica ATV495 Pro is a very capable media streamer - but why must a guy pay $140.00 for that, and cannot stream 5.1 surround. But connecting say Netflix and Showmax through his tv with a optical cable back to his Receiver he can stream NetFix etc in 5.1.

I really believe that MyGica must now sort out this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As someone who previously enjoyed using Western Digital's WDTV streaming box (and bought the MyGica as an "upgrade") I have to admit to having some buyer's remorse. At least the 495PRO's hardware seems adequate given that it seems to play DTS content fine after jumping through some hoops. Given time, hopefully someone (MyGica? Kodi? SPMC?) will figure out a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am a Audio Video retailer installer, and always on the lookout for a value for money product to introduce to my customers.

Now the MyGica ATV495 Pro seemed to be just that.

Honestly Picture and Audio quality wise I cannot fault it - value for money and all - BUT all my 5.1 and DTS customers are going to pass if the 5.1 Pass through is not sorted.

And for the people that want a simple stereo Media player/streamer, there are much cheaper options for the ones not really bothered about quality and the whole surround thing.

So yes, lets hop MyGica get this issue sorted soon, because then they have a potential winner on their hands.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are still working on this

I know it has been longer then expected.

 

But we will have a better answer later this week.

 

Thanks

Justin

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is time like these where i miss my WDTV. That little box did everything with no issues. Unfortunately it seems to be discontinued.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree Bucks_Fizz.

Sad though, the MyGica ATV 495Pro can be a neat little media box.

Just again listened to some WAV files through it with FOOBAR 2000 loaded as audio player - serious good sound quality, very well balanced and musical.

Only the 5.1 issue!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now