Jump to content
arturojgt

problem detecting PAL on RCA composite

Recommended Posts

problem detecting PAL on RCA composite

Hi to everyone.

Im having problem detecting a PAL (I don't know if this signal is PAL N or B) signal on the RCA composite input, yellow led alway blink.

The capturer work fine detecting NTSC on the same input, hdmi, etc.

Can anyone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi sir,

The product you are using is HD Cap X?

Please send more detailed information and picture of your problem to claire.chen@geniatech.com and we will reply you as soon as we get the message you send.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hola Arturo ... soy de Argentina... supongo que vos también.

Tuve el mismo problema, ya que quise digitalizar VHS PAL 'N' y la capturadora (al igual que el 99% de las que conozco, solo captura PAL 'B'. Supongo que verás los videos en blanco y negro... si es así deberías conseguir un aparato llamado TRANSCODER para normalizar la señal. 

Avisame si es así (o no). 

Atte.

 

In Argentina, we use PAL 'N',  we need a transcoder for adapting it to PAL 'B' to capture correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hola mrrbaires.

la verdad es que desistí en capturar esa señal, mucho lío conseguir el transcoder (tenía uno y lo tiré porque no necesitaba). 

Usa un penseive usb 3.0, eso soluciona cualquier problema de corte de captura. Anda muy bien todo salvo por el pal N.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you please tell us your problem in English because we can not quite understand? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, zxl said:

Could you please tell us your problem in English because we can not quite understand? 

Hi, I still the same issue recording a Pal N signal, the Magyca didn't detect the video signal, the orange led keeps blinking all the time. I gave up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you connect your devices? Could you please send us a photo here or by email? My email address is angela.xu@geniatech.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody: (sorry for my english) : I'll try to translate the previous conversations, angela.xu

I bougth HD Cap X  for digitalizing my VHS tapes. I´m not very happy with the results....

In Argentina, we use PAL 'N',  we need a transcoder box for adapting it to PAL 'B' to capture correctly. 

i' had the same problem as arturojgt,  when the source tape is PAL 'N' norm , the video captured by HD Cap X,  is in black & white. For fixing it , I use a transcoder and the signal is ok (in color).

I hope have been understood.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 5/9/2018 at 2:41 PM, arturojgt said:

Hola mrrbaires.

la verdad es que desistí en capturar esa señal, mucho lío conseguir el transcoder (tenía uno y lo tiré porque no necesitaba). 

Usa un penseive usb 3.0, eso soluciona cualquier problema de corte de captura. Anda muy bien todo salvo por el pal N.

For arturoJGT :

  Supongo que quisiste decir ´'Pendrive 3.0".   Capturabas VHS con cables RCA? (CVBS)? 

   Nunca se te cortó la grabación  ante un salto (o blanco) de la cinta?  te referis a eso cuando decis que con un Pen Drive 3.0  se soluciona?

  Gracias .

  Te paso mi dirección para futuros contactos : mrrbaires@hotmail.com

 

 Translate:

  I'm asking Arturo if with a PenDrive 3.0 he has good captures from VHS via CVBS  connection. 

 

 I have the issue when I capture in the same way, HD Cap X stops recording with any breaks in the source (or non grabbed tape) video signal , and,  when the device looses track of the picture, (even if they are few seconds).

  it stops recording and never restart ther recording and  I have to rewind the tape, and record manually again.... loosing many time.

 

 Can anybody help to fix this issue?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI, yes I was having problem with 2.0 usb flash drives, the recording process stoped very often and when I was able to successfully finish the recording I can never start a new one without unplugging the capturer from the power source. This issue was fixed changing to a 3.0 flash drive, no more interrupt and severals recording in a row. But I always stop the recording (with the REC button) before unplugging or turning off the video source. My WhatsApp number is +5493644681919 if you want to contact me. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds like the speed of 2.0usb flash drives is not high enough.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 9:38 PM, mrrbaires said:

 

For arturoJGT :

  Supongo que quisiste decir ´'Pendrive 3.0".   Capturabas VHS con cables RCA? (CVBS)? 

   Nunca se te cortó la grabación  ante un salto (o blanco) de la cinta?  te referis a eso cuando decis que con un Pen Drive 3.0  se soluciona?

  Gracias .

  Te paso mi dirección para futuros contactos : mrrbaires@hotmail.com

 

 Translate:

  I'm asking Arturo if with a PenDrive 3.0 he has good captures from VHS via CVBS  connection. 

 

 I have the issue when I capture in the same way, HD Cap X stops recording with any breaks in the source (or non grabbed tape) video signal , and,  when the device looses track of the picture, (even if they are few seconds).

  it stops recording and never restart ther recording and  I have to rewind the tape, and record manually again.... loosing many time.

 

 Can anybody help to fix this issue?

 

Could you please try it again with a 3.0 flash drive as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 9:38 PM, mrrbaires said:

 

For arturoJGT :

  Supongo que quisiste decir ´'Pendrive 3.0".   Capturabas VHS con cables RCA? (CVBS)? 

   Nunca se te cortó la grabación  ante un salto (o blanco) de la cinta?  te referis a eso cuando decis que con un Pen Drive 3.0  se soluciona?

  Gracias .

  Te paso mi dirección para futuros contactos : mrrbaires@hotmail.com

 

 Translate:

  I'm asking Arturo if with a PenDrive 3.0 he has good captures from VHS via CVBS  connection. 

 

 I have the issue when I capture in the same way, HD Cap X stops recording with any breaks in the source (or non grabbed tape) video signal , and,  when the device looses track of the picture, (even if they are few seconds).

  it stops recording and never restart ther recording and  I have to rewind the tape, and record manually again.... loosing many time.

 

 Can anybody help to fix this issue?

 

How do you connect the VHS tapes with HD CAP X and the receiving device?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/14/2018 at 5:18 AM, zxl said:

Could you please try it again with a 3.0 flash drive as well?

Hi zxl, I have the same problem and to add info in my case, personally I use a Western Digital external HD 2TB with 3.0 (but on TV surely the ports are 2.0 I guess).

But for example when I capture from a digital television decoder with cbvs out and hdmi out:

CVBS captures are black and white with blue vertical lines

HDMI captures are in full colour

It sounds the cbvs are not matching with our PAL N (Argentina), could be correct this with a new firmware upgrade? I read people with the same problem capturing from vhs tapes by cbvs

Edited by Blast

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

Thanks for all your feedback

Please don't  use the HDMI interface and CVBS interfaces at the same time. And I have  reported this question to our R&D team, I will keep you updated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×