Jump to content
erndog

Sounds stops working or is messed uo

Recommended Posts

Sounds stops working or is messed uo

No matter what version of kodi I use. I have to restart the box after very video or the sound is messed up.. Is there a setting in kodi I need to change to stop this from happening... Can watch Netflix all day with no issues 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/11/2017 at 10:03 AM, erndog said:

Sounds stops working or is messed uo

No matter what version of kodi I use. I have to restart the box after very video or the sound is messed up.. Is there a setting in kodi I need to change to stop this from happening... Can watch Netflix all day with no issues 

Hello,

 

I am sorry you are having this issue. Please tell me more about how you have it set-up for your audio. Is it plugged in to the tv via hdmi, or through optical, or an amp.

 

We have had some issues with a few types of audio formats, but we are releasing an update to address this in the coming weeks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the delay... I have tv plug in HDMI and audio is though optical 

 

Useing kodi 17.6 but was thinking about goin back to 17.4 cause had no issues untill I have updated to the last two updates 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, erndog said:

Sweet maybe I should wait for your firmware update for doin all that 

Erndog,

 

I did hear this about kodi 17.6. being the issue. Please consider installing their version from their website if 17.6 is a requirement, instead of the google play version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have the same issue after installing Kodi 17.6.  Sound  completely gone after opening Kodi 17.6 Krypton. Tried google play store version and Kodi website version

After a reboot, sound works fine for all apps. But the moment I open Kodi, sound is gone. none of the apps will have sound until a reboot.

Box connected to TV via HDMI and Polk soundbar via SPDIF

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Patnair said:

Have the same issue after installing Kodi 17.6.  Sound  completely gone after opening Kodi 17.6 Krypton. Tried google play store version and Kodi website version

After a reboot, sound works fine for all apps. But the moment I open Kodi, sound is gone. none of the apps will have sound until a reboot.

Box connected to TV via HDMI and Polk soundbar via SPDIF

If your tv has an optical output, try sending the sound through the hdmi to the tv and have the optical come off the tv to the soundbar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue but its the whole box that is affected. Kodi and Netflix both have garbled audio randomly. Once it starts the only way to fix it is to reboot the box. 

Sometimes video streaming also stutters and will go back to normal after reboot.

Edited by FudgeTech
Added connection type HDMI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×