Jump to content

Recommended Posts

Atv 495Pro

Hi

So my ATV 495 hrs pro did the update. It hung so I rebooted it.  Now the power button stays red and I'm not able to boot it up.  Even holding down the power button and the plugging it in for 15 seconds does not turn the box on. Stays on the red power light 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which model # are you using?

495 PRO or 495 PRO HDR?

Its labelled on a sticker on the bottom of the unit

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Scotts said:

Other then 495 hdr pro I will have to get back to you tonight 

Also, which update did you do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Justin and before i go further thank you

the bottom of the bog

Android 6.0 tv box

Item No  Atv495pro HDR

 

I powered it up maybe 3 weeks ago and there was a update on the screen so I said ok.  After it booted I got like a "as in windows" a dos type screen with options to reboot  anyother to reset to factory defult and a reboot...  I tried the factory reset and that has done nothing.  Now I just get the red light. I have tried unplug with holding the power button for 15 sec's other times longer and it never flashed nor turned blue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Scott, 

Please follow these steps I am sure you can fix it. 

You need a MicroSD card make sure it is over 512MB

1. Download the zip file 


2. Unzip  
3. Format your MicroSD Card / SDcard to FAT32
4. Drag and drop files from Unzip folder to root of your MicroSD card
5. Hook it up to your ATV495 Pro HDR
6. Connect HDMI, turn the TV on
7. For Reset ( Hold the Power button )
8. Hookup power 
9. Hold for 15 seconds  

The screen will do the rest of the work to boot in re-load your OS as fresh, and reboot back to MyGica animation. 

this process may take up to 6 minutes.

please update us afterwards.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I saw that in a feed yesterday and took down that link.  When I plug it in though and hold the button down the light still stays red as if powered off.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Scotts said:

I saw that in a feed yesterday and took down that link.  When I plug it in though and hold the button down the light still stays red as if powered off.  

in that case, it seems you have bricked your unit, don't worry we can still fix it. 

Create an RMA ticket  http://help.mygica.tv and let us work on it.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much.... Between you and justin i appricate it.  RMA ticket has been submitted but not sure if it's bricked it can be worked around?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/4/2018 at 12:28 PM, Scotts said:

Thank you so much.... Between you and justin i appricate it.  RMA ticket has been submitted but not sure if it's bricked it can be worked around?

We will try to fix it, if not then we will replace it if it is still under warranty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×